Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Frukt och grönt för restauranger och storkök
Kunskap

Frukt och grönt för restauranger och storkök

Med en jämn kvalitet på varor, nyfikenhet för nya trender och med en tillgång som möter dina behov. Det ger dig ett bra erbjudande på frukt och grönt för restauranger och storkök.

Grönsaker har gått från att vara ett tillbehör till huvudnumret på tallriken. Vi erbjuder ett brett sortiment av frukt och grönt för att möta just dina behov.

Handla

Sortiment

Här hittar du all den frukt och grönsaker du behöver.

I nära samarbete med odlare

Med vårt stora sortiment av frukt och grönsaker och vår specialistkunskap har vi möjlighet att möta just dina unika behov. Tillsammans med dig, dina synpunkter och önskemål utvecklar vi ett utbud som växer hela tiden. Vi letar ständigt efter nya samarbeten med odlare och leverantörer i Sverige och övriga världen.

Kvalitetskontroller som skapar trygghet

Du kan vara säker på att sortimentet av frukt och grönsaker granskas innan vi skickar varorna till dig. Alla varor går igenom tre kvalitetskontroller innan de skickas till dig som kund.

Den första kontrollen görs när de levereras in till våra lager. Medarbetarna i vår varumottagning är utbildade av Jordbruksverket och har många års erfarenhet. De tittar på doft, smak och utseende för att bedöma fräschören hos de varor som kommer till oss. Om leveransen inte håller rätt kvalitet tar vi inte emot den.

Det innevarande lagret kvalitetskontrolleras löpande. Den tredje och sista kontrollen sker när artiklarna plockas till din leverans. Du får frukt och grönsaker som odlas, skördas, packas och transporteras till dig med allra största omsorg.

Kontakta oss gärna – Vi kan frukt och grönt

Hos oss hittar du den frukt och de grönsaker som du behöver, alla dagar i veckan, året om. Vi har också ett stort utbud av bär och potatis.Har du några frågor eller söker du något speciellt? Kontakta din säljare eller närmaste säljkontor.

Aktuellt i säsong

Handla i säsong

Att handla i säsong har aldrig varit mer rätt, det är både ekonomiskt och klimatsmart. Ta en titt på vad som är aktuellt just nu i vår säsongskalender.

Mer frukt och grönt

Kunskap

Framtidens mat är ekologisk

Framtidens meny är producerad med omsorg om djur, natur och miljö. Det är vår fasta övertygelse. Och utifrån det tar vi konkreta beslut varje dag. Ett sådant beslut är att se till att det ekologiska och miljömärkta sortimentet ständigt utvecklas.
GastroMerit

Det gröna kökets fyra årstider

Lär dig att använda våra olika årstiders bästa råvaror på ett kreativt sätt och utforska matens kulturella rötter. Välkommen till en dag fylld av smak och inspiration.
Kunskap

Ramslök - en sann vårprimör

Björnlök eller skogsvitlök – kärt barn har många namn. Ramslök är en sann vårprimör som gör sig gott i allt från sallader till dressingar och såser. Ramslök är bestläktad med både gräslök och vitlök och påminner om dessa i både smak och doft. Det är främst bladen man skördar, även om hela växten är ätlig.
Regionalt

Svenska grönsaker i säsong

Kål, lök och rotfrukter är både prisvärda och hållbara och fyllda med näring och smak. Här kan du inspireras av vintersäsongens svenska grönsaker och ta del av recept som hör årstiden till.
Inspiration

Fotografiska - med växtriket som utgångspunkt

Den prisbelönta restaurangen på Fotografiska museet arbetar med hållbarhet på ett exceptionellt vis - något de blivit både uppmärksammade och prisade för. 2021 utsågs de till Sveriges bästa och mest hållbara restaurang av 360 Eat Guide och tilldelades samma år Guide Michelins Gröna stjärna. De brinner för att inspirera till en matfilosofi där det gröna står i centrum och att kreera högklassiga smakupplevelser.
Inspiration

Vackert, nyttigt och gott: Med kål som huvudråvara

Kocken och säljaren Robert Hedman, Grönsakshallen Sorunda, älskar att kreera nya grönsaksrätter – gärna med kål som huvudråvara. Här presenterar Robert vegetariska kålrätter som med fördel kan användas som huvudrätt, men som även passar som tillbehör till kött och fisk.

Softripe - skonsam mognad av avokado

Vi vet att du behöver kunna lita på att avokadon du köper håller måttet. Med Softripe-tekniken mognas frukten under kontrollerade former som lämnar efter sig en produkt med en hög jämn kvalitet och längre hållbarhet.
GastroMerit

GastroMerit utbildar branschen

GastroMerit erbjuder flera kurser inom det gröna köket, med kunniga kursledare med koll på de senaste trenderna.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.